Valomainoksen tuotanto

tuotantokuvastart

Tehokas valomainos syntyy näin:


1. Suunnittelu

tuotekehitys4

Tuotanto eli valomainoksen käytännön toteutus alkaa tietokoneen päätteeltä. Käytössämme on Solid Edge 3D -mallinnusohjelma jolla pystymme suunnittelemaan rakenteen mainostanne varten tai vain muuntamaan asiakkaalta saatu aineisto sopivaan formaattiin tuotantoamme varten. Tämän jälkeen valmiista aineistosta tehdään ohjelmat valomainoskalvoleikkurille, jyrsimelle ja kirjainsarjakoneelle.


2. Teippaus & etupinnat

teippirullat

Kirjainten ja liikemerkkien etupintojen muoto saadaan esiin akryylilevyistä jyrsimällä. Jyrsimeltä kirjaimet siirtyvät etupintaosastolle jossa syntyy  koko mainoksen näkyvin osa, etupinta eli valomainoksen sielu. Etupinnat voivat olla valkoisia eli opaaliakryylia, läpivärjättyä akryyliä tai pintaan voidaan teipata pitkäaikaismerkintään tarkoitettuja valomainoskalvoja, joita on lukuisia eri värejä. Pintaan voidaan laittaa myös 4-värituloste, jolloin kaikki värit ovat mahdollisia. Etupintaosastollamme pintojen reunoihin liimataan umlimer-lista tai asennetaan muut kiinnikkeet joiden avulla etupinta kiinnittyy lopulta kanneksi kirjainkoteloon. Eteenvalaistuissa mainoksissa kotelon pohjalle kiinnitetyt ledit antavat valmiissa mainoksessa valoa kirjaimen etupintaan. Etupinnan kiinnitys voidaan tehdä myös alumiinilistalla, jota käytetään suurissa kirjaimissa.


3. Peltityöt & pintakäsittely

peltityöt

Metalliosastollamme metallista muotoutuu lähes millainen mainos tahansa. Metalliosasto jakaantuu kolmeen osaan: profiiliosasto, irtokirjainosasto sekä sarja- ja jyrsinosasto, jonka koneet edustavat alansa viimeisintä tekniikkaa. Esimerkiksi kirjainsarjavalmistuksessa olemme investoineet huippunykyaikaiseen CN-ohjattuun sarjanvalmistuskoneeseen, jonka työnjälki on millimetrintarkkaa.

Konekalustosta huolimatta emme ole unohtaneet myöskään perinteistä käsityötä; ammattitaitoisten työntekijöiden käsissä syntyy mittatarkasti rakenteet, joihin koneet eivät pysty. Metalliosastollamme on lisäksi kolme alumiinihitsaussolua, joissa rakenteet kasataan. Kasauksen jälkeen metalliosat siirtyvät jouheasti seuraavaan vaiheeseen, eli maalaamoon.


4. Maalaamo

3518

Uusi ympäristöystävällinen pulverimaalaamo mahdollistaa jopa 6000mm x 2000mm x 800mm kokoisten kappaleiden maalaustyön. Gardobond –esikäsittely takaa tuotteelle parhaan mahdollisen pohjustuksen ja laadukkaan lopputuloksen.

Linjasto on suunniteltu erityisesti nopeaan maalinvaihtoon joka tekee myös pienten sarjojen maalaamisesta tehokasta.


5. Kokoonpano

kokoonpano

Kokoonpano-osastolla valomainoksenne saa lopullisen muotonsa. Tässä vaiheessa pintakäsiteltyihin mainoksiin asennetaan valaistus ja sähköistys, joko LED- tai loisteputkivalaistukselle. Tämän jälkeen kytkennät tarkistetaan ja esimerkiksi LED-moduulien kiinnipysyminen varmistetaan liimamassalla.

Lopuksi kiinnitetään etupinnat, puhdistetaan mainos ja tarkastetaan yleinen olemus. Pakkaamisen jälkeen mainos on valmis luovutettavaksi asennustiimillemme joka tulee asentamaan sen ilmoittamaanne kohteeseen.


6. Valomainoksen asennus

Neonelektro hoitaa kaikki asennukset ammattitaidolla kaikkialla Pohjoismaissa ja Venäjällä.


7. Tuotekehitys

tuotekehitys1

Neonelektron oma tuotekehitysyksikkö huolehtii että asiakkaidemme saatavilla on alan paras apu ideoiden jalostamiseksi. Investoimme myös tulevaisuuden valomainosteknologioiden kehittämiseen osallistumalla EU:n Horisontti 2020-ohjelmasta rahoitettuun OPTintegral-hankkeeseen (www.optintegral.eu).


Etsi