MEISTÄ

Tuomme hyvää valoa ja näkyvyyttä kaikille asiakkaillemme

Valtaamme uusia tuotealueita –tiedote. lue lisää.

Neonelektro on näkyvyyden, löytymisen ja informaatiopintojen asiantuntija Kangasalta. Autamme tekemään kiinteistöstäsi toimivan liikepaikan, luomaan sisätiloihin tunnelmaa ja välittämään tietoa.

Missiomme on tuoda hyvää valoa ja näkyvyyttä asiakkaillemme sekä ylläpitää valmistavaa teollisuutta Suomessa. Uskomme valoisiin tulevaisuuden näkymiin sekä mahdollisuuteen kasvaa uudistumalla ja kehittämällä toimintaamme. Panostamme prosessien parantamiseen ja toiminnan kehittämiseen. Olemme luoneet mm. alalla täysin uuden kumppanuusmallin.

Arvojamme ovat rohkeus, rehellisyys ja välittäminen – niin oman tiimin kesken, kuin asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

 

Perheiden omistama – Tarinamme 

Neonelektro on kahden perheen, Lundqvistien ja Makkosten omistama yritys, jonka pisimmät asiakassuhteet ulottuvat 70-luvun puoliväliin, kolmen sukupolven ajalle.

Neonelektron tarina sai alkunsa vuonna 1961, kun juuri armeijasta kotiutunut helsinkiläinen Kaj lukee sanomalehdestä ilmoituksen: ”Airam hakee kahta nuorempaa neonasentajaa.” Kaj lähtee kaverinsa kanssa Airamille. Työhaastattelussa käytiin ytimekäs keskustelu:
”Studaatteko korkeella?”
”Ei studata”, vastasi Kaj, ”ei pelätä.” 
”Selvä, huomenna töihin.”

Myöhemmin Kaj oli perustamassa Suomen suurinta valomainosyritystä Tammerneonia. Vuonna 1973 hän perusti yhdessä kollegansa ja vaimonsa kanssa uuden yrityksen, Neonelektron.

Myös Kajn poika Jari on tehnyt 40 vuoden uran firmassa. Neonmiehen poika on todellinen neonmies itsekin. Jari vieraili isän yritysten roskalaatikoilla jo alle kymmenenvuotiaana ja teki pian akryylimuovista kavereille myytäväksi kelpaavia valokoteloita ja erilaista pikkutavaraa, kuten kynätelineitä. Keväällä 1983, heti lukion jälkeen, Jari suuntasi töihin isänsä yritykseen. Nyt Lundqvistien kolmas polvi, Lauri, on ottanut vakituisen paikan tuotannon johdossa. Makkosten perhe tuli mukaan vuonna 2010.

 

Maailma muuttuu, valo pysyy

Tänä päivänä Neonelektrossa yhdistyy vuosikymmenten kokemus ja vahva osaaminen sekä uusien innovaatioiden soveltaminen. Meillä on vakiotuotannon ohella avoimuutta ja uteliaisuutta löytää asiakastoiveiden mukaisia erityisiä ratkaisuja. Sisaryritys Flexbrightin kevyen ja taipuisan valaisu- ja sensoriteknologian käyttö ja yhdistäminen valomainostuotteisiin antaa täysin uuden ulottuvuuden liiketoiminnalle.

Nimemme kantaa mukanaan valomainosten historiaa, Kajn ansiosta tiloissamme on toiminut yksi suurimmista neonputkien tuotannoista. Liikemerkki viestii kotimaisuudesta, eteenpäin katsomisesta ja liikkeestä. Sloganimme ”Maailma muuttuu, valo pysyy” kertoo ymmärryksestä ja halusta havaita muutokset toimintaympäristössä ja asiakastarpeissa, dynaamisesta kehityshalukkuudesta sekä valon ikiaikaisesta merkityksestä inhimilliselle toiminnalle.

Työyhteisö, joka puhaltaa yhteen hiileen – asiakkaiden parhaaksi 

Olemme 15 hengen tiivis ja mukautuva työyhteisö, jonka hyvinvointi on meille arvokas asia. Tarjoamme työpaikan, jossa kannustamme monipuolisuuteen, ja jossa jokaisen työpanoksella on merkitys.

Meillä koetaan antoisaksi ja palkitsevaksi se, että valomainosten koko valmistumisen kaari on hyvin esillä, ja oman työn jäljen pääsee näkemään nopeasti. Talossa on monta kokenutta valomainosalan tekijää sekä muutama nuorempi.

Käsillä tekemisen määrä yllättää monen tehtaalla vierailevan. Erityisesti etupinnat ja peltiosat vaativat ammattilaisen kädenjälkeä. Tehtaallamme pääsee seuraamaan, miten raakamateriaaleista, kuten pellistä, akryylistä ja muovista luodaan ja yhdistellään erilaisten rakenteiden avulla monenlaisia kirjaimia ja muotoja. Huippuhetki on valomainoksen valmistuminen ja pakkaaminen, mutta myös valojen testaus – silloin elämä syttyy mainokseen, jonka elämäntehtävä on tuoda asiakkaille näkyvyyttä ympäri vuoden ja vuorokauden.

Neonelektro lukuina:

Perustettu

1973

Liikevaihto

1,9 milj. €

Henkilöstö

16 hlö

Tuotanto ja omistus

Suomi