Valomainos ja hinta

Mistä valomainoksen hinta koostuu?

Valomainoksen hinta muodostuu pääosin kolmesta osa-alueesta: valomainos, asennus ja nostin. Kun valomainos saadaan paikalleen asiakkaan kohteeseen on ollut lisäksi useita työ- ja palveluprosessin vaiheita kuten suunnittelu-, valmistus- ja logistiikka.

Valomainos voidaan valmistaa monella eri tavalla ja erilaisista materiaaleista. Yleisimmät ovat alumiini ja akryyli sekä pintaan mahdollisesti tulevat kalvot tai teipit. Näkymättömiin valomainoksen sisälle tulevat lisäksi ledit ja muut sähköosat.

Keskusta-alueilla voi asennustyöhön tulla lisäkustannuksia, jos kohteessa tarvitaan katulupa. Se tarvitaan etenkin silloin, kun asennustyö joudutaan tekemään nostimella. Lisäksi asennuskorkeus ja muut olosuhteet vaikuttavat tarvittavan nostimen kokoluokkaan. Tarjouksessamme nämä osa-alueet on tarvittaessa eritelty ja kauttamme voi tilata myös pelkän valomainoksen ilman asennusta.

Katso, minkälaisia valomainoksia meiltä on mahdollisuus tilata.

Esimerkkitarina valomainoksen hinnasta

Jokainen projekti on aina hyvin yksilöllinen, mutta seuraavassa esimerkissä nähdään, kuinka valomainoksen hinta muodostuu käytännössä.

Teppo Terävällä on Plaani Oy niminen yritys, joka myy perämoottoreita. Teppo päättää hankkia hallinsa katolle valaistun logon, jotta asiakkaat saisivat tiedon hänen yrityksensä olemassaolosta ja löytävät paremmin juuri hänen toimipisteeseen. Plaani Oy:n logossa on paitsi tekstiosa niin myös perämoottorin muotoinen liikemerkki. Teppo ottaa yhteyttä valomainostehtaaseen ja tiedustelee erilaisia vaihtoehtoja. Tehtaalta pyydetään Teppoa lähettämään kuvatiedosto logosta ja karkeat tai tiedossa olevat ulkomitat mainokselle sekä valokuva paikasta johon valomainos halutaan asentaa.

Kuvista valomainosmyyjä Sami katsoo mm. katon kaltevuuden ja tekee tarkentavia kysymyksiä mm. katon rakenteista ja materiaaleista. (Hän konsultoi tehtaan suunnittelijaa tarvittavista tukirakenteista valomainoksen pystyttämiseksi katolle). Yhdessä valomainosmyyjän kokemus ja Tepon oma visio huomioiden todetaan, että sopiva korkeus valomainokselle on 500mm. Kirjainten syvyydeksi valitaan 100mm. Valomainoksen kokonaismitat ovat tarjouksen teon vaiheessa 3600x500mm. Tukirakenteet päätetään maalata hallin katon sävyisiksi. Tietojen perusteella Tepolle ehdotetaan valomainostehtaalta suosittua irtokirjainvalomainosta. Irtokirjainmainos on valomainos, jossa jokainen kirjain on tehty kirjaimen oman muodon mukaisesti ja sen ansiosta jokainen kirjain loistaa tehokkaasti erikseen. Irtokirjainvalomainokselle hinnaksi tulee 960,00€. Tepolle tehdään tarjouksen yhteyteen havainnekuva ja mittakuva jossa tuleva valomainos ja sen sijoittuminen kiinteistöön hahmottuu hänelle tarkemmin.

 

Vaihtoehtoisen valomainoksen hinta

 

Teppo haluaa tietää myös suorasivuisen valomainoskotelon hinnan. Se tottakai lasketaan valomainosmyyjä Samin toimesta. Valomainoskotelossa on halutun muotoinen, tyypillisimmillään suorakaiteen muotoinen, kehystetty yhtenäinen pinta-ala johon logo on teipattu värillisillä valomainosteipeillä. Ulkomitoiltaan samankokoiselle valomainoskotelolle tulee hintaa 630,00€ alv. 0%. Teppo visioi mielessään tulevaa näkymää ja pohdiskelee kokonaisuutta ja valitsee irtokirjainvalomainoksen. Mainoksen asennuspaikka on noin viiden metrin korkeudessa liiketilan julkisivussa, joten tähän tarvitaan riittävän tukeva nostin. Hän haluaa saada valomainoksen sujuvasti ja turvallisesti paikalleen sekä säästää omaa aikaansa, joten valitsee asennuksen tehtaan palveluna. Valomainosmyyjä selvittää loputkin yksityiskohdat ja lähettää keskustelujen päätteeksi Tepolle lopullisen yhteenvedon: nostolaitteen kustannukset ovat 250,00€ alv. 0%. Asennukseen tarvitaan kaksi asentajaa ja heillä menee matkoineen aikaa asennukseen 2h/asentaja eli yhteensä 4h, joten asennuksen hinta on 220,00€ alv. 0%. Valomainoksen hinta asennettuna tässä esimerkissä on siis 1390,00€ alv. 0%.

Teppo ilmoittaa toivomansa asennuspäivän tehtaalle ja myyjän kanssa se sovitaan. Maaliskuun 10. Teppo ottaa väreilevää iloa ja ylpeyttä tuntien ensimmäisen kuvan komeasta valomainoksesta, joka ohjaa veneen omistajat ja sellaisesta haaveilevat katselemaan ja vertailemaan maakunnan parhaita perämoottoreita ja samalla kertoo hänen elämäntyönsä tarinaa.

Kun voimme olla avuksi suunnittelussa tai haluat tarjouksen niin saat meihin yhteyden TÄSTÄ.

Valitse itsellesi sopivin tapa hankkia VALOMAINOS

VALAISEVA

Valomainos
ovellesi toimitettuna

KIRKAS

Apua myös
valomainoksen suunnitteluun

 LOISTAVA

Valoa ja
kokonaispalvelua

Toteuttamiamme valomainoksia: