MILLOIN VANHA VALOMAINOS KANNATTAA UUSIA, VAI KANNATTAAKO? 

Oletko muuttamassa? Uudet tilat tiedossa? Vanha valomainos vielä seinällä ja kysymys mielessä kannattaako se siirtää uuteen paikkaan tai kenties uusia kokonaan? 

Vanha valomainos kannattaa siirtää uuteen tilaan pääsääntöisesti silloin, kun se on visuaalisesti ja runkonsa puolesta hyväkuntoinen. Ja kun siinä on valaisuna riittävän kirkkaat ledit ja se varmasti soveltuu uuteen paikkaan.  

Onko valomainoksen leditys vaihtoehto? 

Jos vanha valomainos on tehty loisteputkilla tai neonputkilla, on se silloin mitä todennäköisimmin tiensä päässä. Vaikka joskus tuntuu, että vanhan mainoksen voisi ”ledittää”, ei se välttämättä ole kauaskantoinen ja kustannustehokas ratkaisu. Aika on tehnyt tehtävänsä ja sääolot jättäneet vanhaan mainokseen jälkensä. Ja kyllä, jopa aurinko Suomessa jättää jälkensä ulkomainoksiin. 

Kotelovalomainoksen kohdalla on mahdollista vaihtaa vain etupinta uuteen. Se on hyvä vaihtoehto silloin kun kotelo on muuten siisti ja valot toimivat. Huomioitavaa kotelovalomainoksissakin on se, onko valaisu toteutettu loisteputkilla tai onko mainoksen kehys erityisen huonossa kunnossa. Jos näin on, kannattaa vanha mainos jo suosiolla uusia.  

Uusien valaistusmoduulien kiinnitys vaatii aina puhtaan pinnan, jonka aikaansaaminen voi olla työlästä entisten kiinnitysten jäljiltä. Visuaalisestikin saattaa tulla ongelmia koska vanha mainos voi olla suunniteltu jollekin muulle valaistustekniikalle.  

Valomainoksen sijainti vaikuttaa rakenteeseen ja visuaaliseen ilmeeseen  

Rakenteiden osalta on ratkaisevaa, tuleeko valomainos kiinnitettäväksi samanlaiseen paikkaan kuin missä se on aikaisemmin ollut. Jos valomainos on ollut aiemmin seinällä ja uusi paikka on esimerkiksi kaltevalla katolla, on rakenteiden osalta melko varmaa, että vähintäänkin asennukseen liittyvä tukirunko pitää uusia tai tehdä kokonaan uusi.  

Se miten valomainos palvelee päiväolosuhteissa kannattaa myös varmistaa perusteellisesti. Miten valomainoksen mittasuhteet, myös syvyys toimii? Entä värimaailma? Miten taustaan sulautuviksi tarkoitettujen taustakiskojen väri sopii uuteen taustaan?  

Uusi paikka ei tee vanhasta mainoksesta yhtään hehkeämpää, pahimmillaan käy päinvastoin. Erityisesti jos uusi paikka on uudessa tai muuten hyväkuntoisessa kiinteistössä, mahdollisesti uusien mainosten ympäröimänä, erottuu vanha mainos muutoin kuin edukseen. Kokeneen valomainosmiehen sanoin: ”Vanha valomainos on vanha, vaikka sen voissa paistaisi eikä se siitä enää uudeksi muutu.” 

Tärkeintä on se minkä mielikuvan valomainos yrityksestä herättää  

Lopulta tärkeintä on se näyttääkö homma asiakkaalle päin toimivan ”puolilla valoilla” vai täysillä eli mainosten kunnon osalta kannattaa myös arvioida palveleeko vanha valomainos maksimaalisen hyvin brändiänne? Ovatko värit etupinnoissa kenties jo auringon haalistamia, onko logo edelleen ajan tasalla? Ja myös yksi yllättävä seikka: ovatko mainoksen pinnat puhtaat myös sisäpuolelta? Lika näkyy erityisesti pimeällä, kun valot ovat päällä. 

Valomainos ja hinta vanhan kunnostuksen yhteydessä? 

Vanhan valomainoksen siirrossa kannattaa ottaa huomioon mainoksen irrotus (työ- ja nostinkulut), mainoksen kuljetus, uuden kohteen kartoitus, vanhan mainoksen muokkaus ja todennäköisesti jonkinlainen huolto sekä pesu. Lisäksi pitää selvittää tarvitaanko uudessa kohteessa nostolaitteita, miten valomainos saadaan tukevasti ja turvallisesti kiinnitettyä, mistä sähköt mainokselle, kuka saa kytkeä kiinteän sähkölaitteen, luvat mainokselle kiinteistöltä, tarvitaanko mahdolliselle nostolaitteelle katulupia? Huomioon otettavia asioita on paljon.  

Jos harkitset vanhan valomainoksen siirtoa, tarkista ainakin nämä: 

  • -valaistuksen kunto ja teho 
  • -kokoluokka suhteessa uuteen sijaintiin 
  • -rakenteiden väritys ja muu sulautuminen/erottuvuus suhteessa taustaan 
  • -yleinen kunto ja puhtaus 
  • -sähköliitännät ja asennustyöt 
  • -mahdolliset lupa-asiat 
  • -siirron kokonaiskustannukset aikana ja rahana 

Useasti kokonaan uusi valomainos voi olla kustannuksiltaan jopa halvempi kuin vanha. Uusi mainos on suunniteltu ja räätälöity uuteen kohteeseen, jolloin lopputulos on siisti ja tyylikäs. Uusilla valomainoksilla on myös luonnollisesti uuden mainoksen takuu. 

Apua valomainoksen hankintaan, vanhan mainoksen arviointiin ja kierrätykseen 

Jos tarvitsette apua asiassa, laskemme teille mielellämme kustannustehokkaimman ja järkevimmän ratkaisun. Samalla voimme tarjota teille halutessanne myös muut opasteet, ikkunateippaukset, markiisit mitä nyt ikinä julkisivun mainontaanne tarvitsette, me autamme. 

Tarvittaessa kierrätämme kaikki vanhat valomainoksenne asiaankuuluvasti ja niistä poistetaan mm. ongelmajätteet (vanhat neonputket, loisteputket yms.) mitkä toimitetaan asianmukaisesti jälkikäsittelyyn.  

On helpointa jättää koko homma ammattilaisten haltuun, me laskemme teille kustannustehokkaimman ja järkevimmän ratkaisun ja sen saa tarvittaessa hyvin perusteltuna 😊